turunç reçeli

Ege ve Akdeniz bölgelerinde çok yaygın olan turunç reçelini güçlü aromalı tadıyla kahvaltılık olmasının yanında konuklarınıza tatlı olarak da sunabilirsiniz.




malzemeler
3 kg turuncun kabuğu (yaklaşık 500-600 gr)
750 gr toz şeker
1 su bardağı su
1 limonun suyu
1-2 adet karanfil
1 tarçın çubuğu

Turunçları iyice yıkadıktan sonra  rendenin küçük göz tarafıyla, sadece dış yüzeylerini  sıyıracak şekilde -çok derin almadan- rendeleyiniz. Turunçları herbir turunçtan 4-6 parça kabuk elde edecek şekilde soyunuz. Daha sonra her bir kabuğu rulo seklinde sararak ipe diziniz. İpe dizme işlemi bitince büyükçe bir tencereye su doldurarak kaynatınız ve ipe dizdiğiniz turunç kabuklarını kaynayan suya atınız. Su tekrar kaynamaya başladıktan sonra beş dakika kaynatınız. Beş dakikanın sonunda turunç kabuklarını delikli kepçe ile çıkararak haşlama suyunu atınız. Bu işlemi bire bir üç kere tekrarlayınız. (bu işlemler turunç kabuklarının acılığını almak içindir.)
Üçüncü haşlamanın sonunda turunç kabuklarını reçeli kaynatacağınız tencereye alarak üzerlerine limon suyunu döktükten sonra şekeri ilave ederek buzdolabında yaklaşık yirmidört saat bekletiniz. sürenin sonunda karanfil ve tarçın kabuğunu ekleyiniz. Bir su bardağı suyu da ekledikten sonra kıvama gelene kadar kaynatınız. Tarçın çubuğunu çıkarıp atınız ve soğuttuktan sonra kayanayan suyun içinde dezenfekte ettiğiniz kavanozlara doldurunuz ve ağzını sıkıca kapatınız.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

semizotu sapından tarator

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

avukma - çingene salatası

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

daha fazlasını google'dan ARA