semizotu sapından tarator

Semizotu Sapı Taratoru Tarifi;

Semizotu omega3 içeren ender sebzelerin başında geliyor.
Bazen en bilindik malzemelerle farklı bir şeyler yapmak, bilinenin dışında bir şeyler denemek istiyor insan. Semizotunun yapraklarıyla salata yapıyoruz, yine yapraklarını sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp kuru cacık yapıyoruz. Pirinçli boranisini yapıyoruz. Borani yaparken yaprak ve sap kısımlarını birlikte kullanıyoruz ama salata veya cacık yaparken sadece yapraklarını kullanıyoruz. Salata veya cacık yaparken ayırdığımız sap kısımlarını kısa bir ön haşlama sonrası tarator yapmayı denemek geldi aklımıza. Yaptık ve çok güzel bir lezzet, farklı bir meze çıktı ortaya.
Bu arada küçük bir sır, eğer yabani semizotu ile yaparsanız daha lezzetli oluyor.



Semizotu Sapı Taratoru yapmak için;  
Malzemeler
1 bağ semizotu sapı
2 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı
½ limon suyu
Deniz Tuzu
Ceviz içi


Semizotu Sapından Tarator Nasıl Yapılır

Semizotunun topraklı kısımlarını kestikten sonra yıkayalım. Yapraklarını ellerimizle kopartalım veya sıyıralım. Semizotu saplarını çatala gelecek şekilde mümkün olduğunca eşit boylarda doğrayalım. Tarifimiz haşlama yaz turşusu tarifine benziyor.
Tencereye suyu koyalım tuz ilave edip kaynatalım. Semizotu saplarını içine atalım. Semizotu sapları dişe dokunur ama çok yumuşak olmayacak kadar haşlanınca süzelim tabağa alalım. Bir kâsede sızma zeytinyağı, limon suyunu ve sarımsağı çırpalım. Hazırladığımız sosu haşlanmış semizotu saplarının üzerine dökelim ve ceviz içleriyle süsleyelim ve servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

taze domates soslu mitite köfte

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

romesco sos tarifi

Patates, brokoli salatası

ısırgan otu (dalgan) döndermesi

yumurtalı pırasalı ıspanak

daha fazlasını google'dan ARA