küçük pasta hamuru (profiterol hamuru)

Profiterol tarifi; 

Küçük pasta hamuruyla, kral pastası, profiterol gibi tatlılar hazırlayabileceğiniz gibi tuzlu harçlar kullanarak da farklı lezzetler (kanepeler) yakalayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı su
100 gr. tereyağı
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
5 yumurta


Küçük pasta hamuru nasıl yapılır? 

Çelik tencerede suyu kaynatınız. Yağı ve tuzu ekleyiniz. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca unu ekleyiniz ve karıştıra karıştıra 1-2 dakika pişiriniz ve tencereyi ateşten alınız. İster karıştırarak soğutunuz isterseniz bir kenarda bekleterek soğumasını sağlayınız. Yağlı hamur soğuyunca yumurtaları ekleyiniz ve önce mikserin yavaş devri ile 1 dakika kadar karıştırınız. Daha sonra mikserinizin hızlı devri ile 3-5 dakika kadar karıştırınız.
Bu işlem sonunda gevşek bir hamur elde etmiş olmalısınız. Hamuru ister krema torbası yardımı ile ister tatlı kaşığı ile yağlı kâğıt yerleştirilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde her top birbirinden en az 4 cm aralıklı olacak şekilde yerleştiriniz ve ilk on dakika, daha önceden 180 derecede ısıttığınız, on dakikadan sonra 150 dereceye düşürdüğünüz fırında on beş dakika olmak üzere toplam 25 dakika pişiriniz.
Küçük pasta toplarınız hazırdır.
İçlerini arzu ettiğiniz gibi doldurarak kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

semizotu sapından tarator

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

avukma - çingene salatası

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

daha fazlasını google'dan ARA