karamelalı profiterol

Küçük pastalara yumuşak harç dolduracaksanız pasta enjektörüyle dolgu yapmalısınız. Pasta enjektörünüz yoksa hamur toplarının üstlerini kapak gibi kesip bir tabağa alınız. Bir kaşık ile topların içine vanilyalı kremayı koyduktan sonra kenara ayırdığınız kapakları üstlerine kapatınız. Bir servis tabağına alınız ve üzerlerine karamelalı krema veya çikolata sosunu dökünüz.


Malzemeler: (Hamur için)
1 su bardağı su
100 gr. tereyağı
½  çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
5 yumurta
Çelik tencerede suyu kaynatınız. Yağı ve tuzu ekleyiniz. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca unu ekleyiniz ve karıştıra karıştıra 1-2 dakika pişiriniz ve tencereyi ateşten alınız. İster karıştırarak soğutunuz isterseniz bir kenarda bekleterek soğumasını sağlayınız. Yağlı hamur soğuyunca yumurtaları ekleyiniz ve önce mikserin yavaş devri ile 1 dakika kadar karıştırınız. Daha sonra mikserinizin hızlı devri ile 3-5 dakika kadar karıştırınız.
Bu işlem sonunda gevşek bir hamur elde etmiş olmalısınız. Hamuru ister krema torbası yardımı ile ister tatlı kaşığı ile yağlı kâğıt yerleştirilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde, her top birbirinden en az 4 cm aralıklı olacak şekilde yerleştiriniz ve ilk on dakika, daha önceden 180 derecede ısıttığınız, on dakikadan sonra 150 dereceye düşürdüğünüz fırında onbeş dakika olmak üzere toplam 25 dakika pişiriniz.
Küçük pasta toplarınız hazırdır.

Vanilyalı Krema(Dolgu için)
Malzeme:
2 bardak süt
½ bardak toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta
1 paket vanilya
Yumurtaları mikserle çırpın, şekeri ekleyin, un ve nişastayı ekledikten sonra sütü azar azar yedirin.Sütün tamamını eklediğinizde kısık ateşte ocağa koyun ve koyulaşana kadar pişirin.

Karamelalı krema (Üzeri için)
1,5 su bardağı şeker
250 gr. Krema
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Ocağınızı kısık ateş ayarına getiriniz. Bir tencereye şekeri koyunuz, şeker eriyip rengi dönmeye başlayınca kremayı ekleyiniz. Kaşıkla devamlı karıştırarak karamel rengini alana kadar pişiriniz. Bu aşamadan sonra altını açıp tencerenin kapağını kapatarak 2 dakika daha pişiriniz. tencerenin kapağını açınız ve kremadan aldığınız bir damla, suya attığınızda top olana kadar pişiriniz. Yağı ekleyiniz. Eriyene kadar karıştırarak ocakta tutunuz. Tencereyi ateşten alıp içine vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla koyulaşana kadar çırpınız. Çok koyu olursa kremayla açabilirsiniz.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

semizotu sapından tarator

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

Yenidünya reçeli tarifi

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

daha fazlasını google'dan ARA