tavuk gögsü

Türk tatlılarının en tanınmışlarından biridir. Yalancı tavuk göğsü, hazır pakette tavuk göğsü diye de çeşitlenen bu tatlının tarifini biz orijinal haliyle vermeyi uygun gördük.


Malzemeler: 6 kişilik
Ölçüler 200 ml. lik bardağa göre verilmiştir.
2 parça derisiz tavuk göğsü filetosu
1,5 lt. süt
3 su bardağı toz şeker
100 gr. pirinç unu
100 gr. nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Üzeri için:
Tarçın veya Hindistan cevizi

Tavuk göğsünü iyice yumuşayana kadar haşlayınız. Haşlamış olduğunuz tavuk göğsünü didikleyiniz. Derin bir kaba sıcak su koyup suyun içinde didiklemiş olduğunuz tavuk etlerini kokusu gidene kadar iyice yıkayınız. Tavuk etlerini bir kaba alıp tekrar didikleyiniz.
Bir tencereye sütü koyunuz ve karıştırarak kaynatınız, süt kaynayınca şekeri atıp sürekli karıştırarak şekeri eritiniz ve sütü kaynamaya bırakınız.
Bir kaseye nişasta ve pirinç ununu koyunuz birbirine karıştırınız. Bir bardak ılık suda iyice homojen hale gelene kadar karıştırarak eritiniz. Sulandırılmış bu karışımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş ekleyiniz ve karışım koyulaşana kadar devamlı karıştırınız. Koyulaşmış karışımdan bir kepçe alıp didiklediğiniz tavuk etlerinin üzerine dökünüz. İyice karıştırdıktan sonra tenceredeki sütlü karışıma ekleyiniz ve 5 dakika daha kaynatınız. Ocağı söndürüp ılımaya bırakınız. Arzu ederseniz kaselerin içine, arzu ederseniz alçak kenarlı dikdörtgen veya kare cam bir kabı yağlayıp tatlınızı dökünüz. Buzdolabına koyunuz. Kâselere koyduğunuz tavuk göğsünü, buzdolabından çıkarttığınız zaman üzerine tarçın veya Hindistan cevizi serperek servis ediniz. Cam kaba koyduysanız buzdolabından çıkarınca büyük dilimler halinde kesiniz. Spatulanın yardımıyla rulo yapıp servis yapacağınız tabaklara koyup üzerine tarçın veya Hindistan cevizi serperek servis ediniz.
Afiyet olsun

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

taze domates soslu mitite köfte

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

romesco sos tarifi

Patates, brokoli salatası

ısırgan otu (dalgan) döndermesi

yumurtalı pırasalı ıspanak

daha fazlasını google'dan ARA