elmalı kurabiye



Malzemeler:
İçi için:
2 adet elma
½ su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
½ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu

Hamur için:
3 çorba kaşığı şeker
200 gr. Margarin (Oda sıcaklığında)
3 kaşık yoğurt
1 paket toz vanilya
1 paket karbonat
Un (alabildiği kadar)

Üzeri için:
Pudra şekeri
Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. Fırın tepsinize yağlı kâğıt yerleştiriniz. Elmaları soyup küçük küçük doğrayınız. Doğradığınız elmaları toz şeker ve limon suyu ile karıştırınız. Küçük bir tencere veya tavayı ocağa koyunuz tencerenin kapağı kapalı elmalar yumuşayana kadar pişiriniz. Soğumasını bekleyiniz. Elmalar soğuyunca ceviz ve tarçını ekleyiniz.
Hamur yoğuracağınız kapta önce yağ ile şekeri mikserin düşük devrinde çırpınız. Sonra yoğurdu ekleyiniz. Ununuzu eleyin ve karışıma ekleyip yoğurmaya başlayınız. Karbonatı da ekledikten sonra hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediniz.
Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde toplar yapınız. Hamur toplarını elinizle daire şeklinde açıp ortasına bir tatlı kaşığı kadar elma püresinden koyunuz. Yuvarlak toplar şeklinde kapatınız. Kurabiyeleri kapattığınız yer alta gelecek şekilde tepsiye diziniz. Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişiriniz. Kurabiyeler pişince üzerine pudra şekeri serpiniz. Ilık veya soğuk olarak servis ediniz.
Elinizde daire şeklinde açtığınız hamuru bir bardak ağzıyla düzgün bir şekilde keserseniz eşit büyüklükte kurabiyeler elde edebilirsiniz

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

taze domates soslu mitite köfte

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

romesco sos tarifi

Patates, brokoli salatası

ısırgan otu (dalgan) döndermesi

yumurtalı pırasalı ıspanak

daha fazlasını google'dan ARA