kedidili ile kolay pasta (dag çilekli)

Son derece pratik bir tarif olan bu pastayı çikolatayı sevenler çok beğeneceklerdir.
DAĞ ÇİLEĞİ (Arbutus Unedo)
Dağ çileğinin diğer bilinen isimleri kocayemiş, yaban dağ çileği, davulga ve bazı yerlerde de ayı yemişidir.( Ayılar çok sevdiği için bu ismi almıştır.)
İzmir’de sonbahardan itibaren dağ çilekleri sepetlerin içerisinde satılıyor. Çikolatayla çok yakışan yaban dağ çilekleri çok lezzetli olduğu gibi süslemelerde de çok güzel görünüyor. Meyvelerinin güzelliği kadar beyaz çiçekleri de çok güzeldir. Sarımsı kırmızımsı bir meyvesi olan dağ çileğinin çok şifalı olduğu bilinmektedir. Çok güçlü olan bu meyvenin alerjik etkisine dikkat etmek gerekir. Meyveleri çiğ olarak yendiği gibi reçeli ve marmeladı da yapılmaktadır.
Balıkesir’de arıcılar çok faydalı bir bal olan kocayemiş balı (davulga balı; acı bal)üretmişlerdir. Dünyada özellikle Akdeniz kuşağında yetişir. Yurdumuzda Ege ve Marmara bölgesinde yetişenlerin meyveleri diğer bölgelere göre daha iridir. 


Malzemeler:
25 cm. lik kare borcama göre;
Tepsinizin büyüklüğüne göre malzemeleri düzenleyebilirsiniz. Puding ve sosu yaparken üzerinde yazan süt miktarından biraz daha az kullanınız.
1,5 paket kedidili bisküvi
1 paket hazır bitter çikolatalı puding
1 paket hazır çikolata sosu
Puding ve sos için süt
¾ bardak ılık süt
Dağ çileği (İsteğe bağlı olarak muz veya çilek de kullanabilirsiniz.)
Kare bir tepsi hazırlayınız. Pudinginizi paketteki tarife göre hazırlayınız. Sadece süt miktarını yarım bardak kadar eksik koyunuz. Kedidillerini ılık sütle ıslatıp bir kat tepsiye koyunuz. Ilıyan pudinginizin yarıdan fazlasını bisküvilerin üzerine dökerek düzgün bir şekilde yaydırınız. Çikolata sosunu da paketteki tarife göre kullanıp süt miktarını azaltınız. İkinci kat kedidillerini de sütle ıslatıp dizdikten sonra önce pudinginizi sonra ılıyan çikolata sosunu dökünüz. Sos soğuduktan sonra dağ çileğiyle süsleyip dolaba koyunuz. İstediğiniz zaman servis yapınız.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

açma tarifi

gül böreği

semizotu sapından tarator

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

şevketi bostan salatası

taze domates soslu mitite köfte

daha fazlasını google'dan ARA