Nachos

Bu tarif sevgili arkadaşımız, dostumuz PICANTE RESTAURANT'ın sahibi HAKAN ARAT' dan; tarifi onun kaleminden ve izniyle aynen yayınlıyoruz.
Genel olarak Meksika restaurantlarında ve Picante’de de  çok tercih edilen  kolay bir Tex-Mex spesyali Nachos. Yanlızca Meksika değil genel olarak Amerikan mutfağı servis eden tüm cafelerde de oldukça yaygın.


GEREKLİ MALZEMELER

Mısır Cipsi
Barbunya ya da siyah fasulye püresi.(Bunu fasulyeyi az yağda chile biber tozu veya kırmızı toz biber ile  kavurduktan sonra ezerek elde edebilirsiniz.)
Arzunuza göre rendelenmiş Kaşar, Mozzarella veya karışımı.
Domatesli Salsa sos.(Domates ve soğanı küp küp doğrayarak elde edebilir veya marketlerin çoğunda hazırı bulunuyor oradan temin edebilirsiniz.)
Doğranmış Jalapeno turşu biber. (Büyük marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz)
Doğranmış taze soğan.
Dilimlenmiş yeşil ve siyah zeytin.
Guacamole sos.(Yine büyük marketlerde hazırı kolaylıkla bulunuyor ancak özü Avokado ezmesidir.Çok az sarmısak, soğan, az tuz ve baharat ve limon suyu ile ezerek de elde edebilirsiniz.)
Ekşi Krema.Bulamazsanız  az sulandırılmış süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.)

Mısır cipslerini mikroya girebilecek bir tabağa tek sıra olarak diziyoruz.
Üzerlerine fasulye ezmesini her bir cipse bir çaykaşığı kadar gelebilecek şekilde koyuyoruz. Daha sonra kaşarı da bütün cipsleri örtecek kadar arzu ettiğimiz yoğunlukta serpiyoruz. Daha sonra mikrodalga fırının gücüne göre 3 -4 dakika kadar peynirleri eritiyoruz (Normal fırın daha da iyi sonuç vermekte) Turşu biber, zeytin ve taze soğanı üzerine serpiştirip tabağın ortasına salsa, guacamole ve ekşi kremamızı birer çorbakaşığı kadar koyup afiyetle yiyebiliriz. Arzu ederseniz üzerine küçük parçalar halinde doğranmış ızgara et ya da tavuk parçaları da koyabilirsiniz.
Fiyat ise et yada tavuk seçeneğine bağlı olarak  Ortalama 10-15  TL arası.

İstanbul Picante Restaurant
Tünel Asmalımescit  0 212 252 4753

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

semizotu sapından tarator

şalgam yemeği

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

Yenidünya reçeli tarifi

şevketi bostan salatası

açma tarifi

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

daha fazlasını google'dan ARA