Yılbaşı Akşam Yemeği Davet Sofrası

davet sofraları;  

davet menüleri
ziyafet sofrası
yılbaşı sofrası
Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımıza bol mezeli bir akşam yemeği davet sofrası hazırladık. Oldukça bol çeşitli soframızı sizlere fikir vermesi açısından paylaşalım istedik. Nede olsa birkaç gün sonra yılbaşı. Belki size ve konuklarınıza yılbaşı ikram sofranız için birebir olmasa da fikir verebiliriz diye düşündük. Mevsimin en sevilen sebzelerinden kereviz ile hazırladığımız kereviz çorbası ile giriş yaptığımız soframızda hem salata hem meze yerine geçen soğuk yemeklerden sonra neler mi vardı. Hep birlikte bir göz atalım isterseniz.
Tariflerine ulaşmak için resim adlarına tıklayabilirsiniz.


davet

BAŞLANGIÇLAR 
Mevsiminde yetişen sebzeler her zaman çok daha lezzetli oluyor. Bunun için başlangıç olarak kereviz çorbası yapmayı tercih ettik.
kereviz çorbası
Kereviz Çorbası 

SALATA VE MEZELER
ziyafet sofrası

Tahinli turp salatasını ilk Adana'da yemiştik. Adana Kebabı eşliğinde yediğimiz bu salatayı çok sevmiştik. Turpun bol olduğu kış mevsiminde severek yenecek bir salata. Tahinle turpun uyumu da inanılmaz güzel.

Tahinli Turp Salatası
 Cevizli muhammara da bizim en sevdiğimiz mezelerden hele acısı bol olursa tadına doyum olmuyor.

Muhammara
Mozerella, fesleğen ve pesto sos'un muhteşem uyumu. İtalya'nın en sevilen salatalarından Kapris salatası

Kapris Salatası
Kuru domatesle yapılan en güzel mezelerden cevizli bezirganiye bayılacaksınız. Çok lezzetli bir meze...
Cevizli Bezirgani
Hatay'da mor havuca keşşir deniyor ya da keşşür. İşte mor havuçla yapılan cevizli biber ve süzme yoğurtla lezzetlendirilen yöresel bir salata. Keşşir Salatası'nı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Tarif için hepsinefis.com'a teşekkür ederiz.

Patlıcanlı humus salatası. Közlenmiş patlıcanla humus bu kadar mı uyumlu olur. Değişik lezzetler ve tariflerini arayanlar için harika bir meze. Tarifi pembekekik.com'dan aldık. Teşekkür ederiz.
Patlıcanlı humus için patlıcan közlemişken biraz da biber közledik ve nefis bir közlenmiş patlıcan salatası yaptık.

ZEYTİNYAĞLILAR

Zeytinyağlı olarak kereviz dolması yaptık. Dolmanın içlerini de çorbada kullandık. Çok lezzetli ve çok şık bir yemek oldu.

Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Gene kış sebzelerinden zeytinyağlı yer elması yaptık. Tarifimizde limon suyu var ama biz bu kez portakal suyu ile yaptık. Portakal suyu da yer elmasına çok yakışıyor.


ARA SICAKLAR

Sosisli mini milföy böreği davet sofraları için olduğu kadar çay saatleri için de harika bir ikramlık. Bu mini börekleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Diğer bir ara sıcak olarak Arnavut Ciğeri yapmayı tercih ettik. Arnavut Ciğeri yanında soğan salatası ile nefis oluyor.

Arnavut Ciğeri

ANA YEMEK

Ana yemek olarak fırın poşetinde kuzu incik yaptık. Garnitür olarak da patates ve havuç hazırladık. Garnitürleri de fırın poşetine koyup hepsini bir pişirdik. Doğal olarak garnitürleri fırından daha önce çıkardık. Çok pratik, pratik olduğu kadar da nefis bir yemek.

Fırında garnitürlü kuzu incik

TATLI
Tatlı olarak çok kolay hazırlanan ama bir o kadar da lezzetli olan ananaslı, hindistan cevizli ve beyaz çikolata ile kup hazırladık. Tam bir lezzet patlaması olan ananaslı kup sunum kolaylığı ve şıklığı ile bizi cezbetti.

Ananaslı kup

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

şalgam yemeği

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

açma tarifi

gül böreği

semizotu sapından tarator

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

şevketi bostan salatası

taze domates soslu mitite köfte

daha fazlasını google'dan ARA