pizza rucola - lezzet mekanları

Pizza Rucola;  

Merhaba pizza sevenler, İzmir’de pizza nerede yenir diyenler.
Bugün, geçtiğimiz günlerde keşfettiğimiz İzmir/Karşıyaka, Bostanlı’da yeni açılan Pizza Rucola’dan bahsetmek istiyoruz.

Pizza Rucola’nın birbirinden lezzetli pizzalarını tatma fırsatı bulduk. Finlandiya Helsinki’de İtalyan restaurant işletmecisi iken İzmir’de gerçek İtalyan pizzası sunan bir işletme açma sevdasıyla gelmiş İzmir’e Levent Kerimoğlu. İyi bir pizza hazırlamak için “pizza sosunun özel olması ve pizza hamurunun mutlaka elle açılması gerektiğini” söylüyor. Tam bir aile işletmesi olan mekânda üç kardeş elele vermiş, mutfaktan servise, servisten mutfağa koşuşturuyorlar. Bostanlı’da sakin bir ortamda sıcak renklerle döşenmiş mekânın açık havada oturmak isteyenler için çok güzel bir bahçesi var. Biz bahçede oturmanın keyfini yaşadık.

Sıra tadıma geldiğinde biz ikisi etli, ikisi sebzeli olarak dört çeşit pizza tattık.
Füme lezzetleri çok sevdiğimiz için en çok ultra ince hamurlu ve kaburga etinden tütsülenmiş etle yaptıkları jatti pizzayı beğendik. Domates sos, mozarella , füme kaburga eti, kurutulmuş domates, cheddar peyniri ve taze nane ile hazırlanıyor. Pizza’da ince hamuru sevmemiz de ayrıca bir tercih nedeni oldu. Jatti büyük demekmiş. Bu kadar çok malzemeyi incecik ve oldukça büyük bir hamurun üzerinde hazırlayıp fırına vermek tam anlamı ile ustalık istiyor. Üzerinde roka yaprakları ile servis edilen bol malzemeli çıtır çıtır bu pizzaya bayıldık. Haa bu arada rucola roka demekmiş. 

Roastbeef pizza gene et sevenler için harika bir öneri. Pizzaların soslarının hepsi her çeşide ayrı ve içeriğine uyumlu kendi özel tarifleri ile hazırlanıyor.

Enginarlı pizza;
Domates sos, edam peyniri ve taze baby enginarlarla hazırlanıyor. (Konserve enginar kullanılmıyor.)

Egeli pizza;
Domates sos, Edam peyniri, Ege’nin yeşil zeytini, kırmızı soğan, kırmızı biber, nar ekşisi ve cevizden oluşan Egeli Pizza’yı çok beğendik.

Çikolatalı ve çilekli pizza ile geceye sunulan tatlı bir son.

Menüdeki zengin seçeneklerin arasından henüz tadına bakmadığımız bir dahaki gidişimize sakladığımız dört peynirli peperoncino ateşini menüdeki seçenekler arasından not aldık.

Pizza Rucola ramazan ayına özel mercimek çorbası, bir adet orta boy pizza ve içecek ve sütlü tatlıdan oluşan iftar menüsü hazırlamış. Menü 39 lira.

Pizza rucola’nın paket servisi de var. Ayrıca yemek sepetinden de sipariş verebilirsiniz.

Geleneksel İtalyan mutfağının şehirdeki gerçek temsilcilerinden Pizza Rucola, özel unu ve lezzetli soslu pizzalarıyla İzmir Bostanlı’da hizmet veriyor.

Bizde bıraktığı etkiyi sorarsanız; Emek, çaba ve umutla yoğurulan, övgüyü hak eden şık ve mütevazı bir mekan.

Adres: Bestekar Sadi Hoşses sokağı No:42/A    Bostanlı- İZMİR

Tel: 0850 279 7936


Yorumlar

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

taze domates soslu mitite köfte

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

romesco sos tarifi

Patates, brokoli salatası

ısırgan otu (dalgan) döndermesi

yumurtalı pırasalı ıspanak

daha fazlasını google'dan ARA