hamburger ekmeği nasıl yapılır

Hamburger Ekmeği Tarifi...  

Uzun süredir denemek istediğimiz bu hamburger ekmeği tarifini sonunda deneme fırsatımız oldu. Yarı yarıya tam buğday unu ve beyaz un kullandık. Sonuçta mükemmel lezzetli ve görünümlü hamburger ekmeklerimiz oldu. Aynı tarifle roll ekmek de yapabilirsiniz. Roll ekmekler davet sofralarınız veya kalabalık sofralar için ekmek servisi kolaylığı sağlıyor. Hem de ekmek tasarrufu. Bu tarifin aynısı ile içli poğaçalar da hazırlayabilirsiniz.


Hamburger Ekmeği İçin Malzemeler
250 gr tam buğday unu
250 gr beyaz un
1 su bardağı ılık su (250 ml)
50 ml ılık süt
5 tatlı kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı kuru maya (11 gr)
5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Çörek otu, susam



Evde Hamburger ekmeği nasıl yapılır?


Cam kâseye ılık suyu koyalım. Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştıralım ve on dakika kadar maya köpürüp kabarana kadar bekletelim. Hamur yoğuracağımız kaba tam buğday unu, beyaz unu eleyelim ve tuzu ekleyerek harmanlayalım. Tereyağını ekleyip parmaklarımızla una yedirip kum görünümüne getirelim. 



Diğer kâsede bekleyen maya-sıvı karışımı da ekleyelim. Bir yumurtayı çırpıp ekleyelim. Biz yumurta çırparken içine mutlaka bir tatlı kaşığı kadar su ekleyip çırparız bu işlem yumurtanın daha iyi karışıp homojen hale gelmesini sağlıyor.
Hamuru on dakika kadar yoğuralım ve top haline getirelim. Üzerine nemli bez örtüp iki katı kabarana kadar mayalanmaya bırakalım. Bizim ki bir saat bekledi. Bu süre ortam ısısına bağlı olduğu için bekleme süreleri değişebilir.



Kabaran hamuru sekiz eşit parçaya bölelim ve hamurları top haline getirelim. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştirip hamur toplarını aralıklı olarak yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim, susam ve çörek otu serpip üzerini tülbentle örtelim ve bir saat kadar daha kabarmaları için bekletelim. Hamurun kabarmasını beklerken fırını 200 derecede ısıtalım. Bekleme süresinin sonunda tepsiyi fırına sürelim ve 20-25 dakika sonra fırından çıkaralım.

Afiyet Olsun.
evde hamburger yapalım (tıkla)


Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

taze domates soslu mitite köfte

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

girit çullaması

gül böreği

romesco sos tarifi

yoğurtlu gelincik otu kavurması

daha fazlasını google'dan ARA