domates mücveri veya domates köftesi

Domates Mücveri;   


Santorini Domates Köftesi tarifi.   

Biz tariflerimizi genel olarak mevsiminde paylaşmaya özen gösteriyoruz. İstisnalar tabi ki olabiliyor. Son olarak domates reçeli tarifi paylaşmıştık. Bu tarifimiz de domatesle ilgili. Çok yaygın olmadığını düşündüğümüz bir tarif, domates mücveri veya domates köftesi.
Tarif Santorini adasından geliyor. Giritli Yazar Mirsini Lambraki’ye ait. Tarifi okuyunca tereddütlerimiz vardı ama tarifteki anlatıma sadık kalarak bire bir uygulayınca tereddütlerimizin yerini tatlı bir keyif aldı.
Kuşkumuz domatesin çok sulanacağı ve çok fazla un kullanmak gerekebileceği yönündeydi ama hiç de öyle olmadı. Domateslerin köfte içerisinde fazla sulanmaması için sert Rio domates kullandık.



Domates Köftesi İçin Malzemeler
500 gr Rio domates
1 su bardağı tepeleme un (fazlası gerekebilir-çünkü domatesler olgunluk derecelerine göre farklı sulanabilir) 


1 adet kuru soğan (pirinç tanesi şeklinde doğranmış-sulanmaması için robottan geçirmeyin)
1 tatlı kaşığı karbonat
2 dal taze fesleğen (kıyılmış)
2 dal taze nane (kıyılmış)
1 dal taze biberiye (kıyılmış)
1 çay kaşığı kuru İzmir kekiği
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

Domates Köftesi nasıl Yapılır?

Domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkaralım. Domatesleri çok küçük doğrayalım. Domatesleri tel süzgece koyup bir iki saat kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. Bir kap içinde tüm malzemeleri karıştıralım. Hamurun mücver hamurundan biraz daha kıvamlı, ekmek hamurundan biraz daha gevşek olması gerekiyor. Bunun için karıştırma esnasında verdiğimiz un miktarına az az un eklemeniz gerekebilir. 
Geniş bir tavaya yağ koyalım yağ sığ ve bir parmağı geçmeyecek kadar az olmalı. Bir yemek kaşığı ile domatesli karışımdan alıp kızgın yağa atalım. 
Domates köftelerini her tarafını eşit şekilde kızartalım. Bir servis tabağına kâğıt havlu koyup üzerine köfteleri alalım ve hemen servis edelim. Soğuk olarak yemek de keyifli oluyor ama ılık olarak tüketmek çok daha lezzetli oluyor.
Domates mücveri.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

şalgam yemeği

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

açma tarifi

gül böreği

semizotu sapından tarator

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

şevketi bostan salatası

taze domates soslu mitite köfte

daha fazlasını google'dan ARA