fırında narlı biftek

Narlı Biftek-antrikot tarifi;  

Bu tarifimiz farklı bir lezzet, değişik bir tarif arayanlar için…  Aslı, kırmızı şarap kullanılarak yapılıyor ama biz şarap kullanmayı tercih etmedik. Hatta kırmızı şarap kullanılan birçok tarifte onun yerine üzüm sirkesi kullanmayı tercih ediyoruz. Çünkü sirke kullandığımız zaman kırmızı şaraptaki gibi alkolünü uçurmak zorunluluğumuz olmuyor. Bir de denemek isteyenler ekşi nar bulabiliyorsa ekşi nar kullansınlar veya tatlı-ekşi (mayhoş) hicaz narı kullansınlar. Gerçekten çok farklı bir lezzet elde ederler.




Arpacık Soğanlı Narlı Biftek tarifi;

Malzemeler
4-6 dilim Dana antrikot
500 gr arpacık soğan
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı kadar nar taneleri
1 çaykaşığı kadar tane karabiber
Yeteri kadar tuz

Yapılışı

Fırınınızı 180-190 C’ye ayarlayarak ısıtın. Yapışmaz tabanlı bir tavaya zeytinyağını ekleyip harlı ateşte kızdırın, antrkot dilimlerini alt üst ederek mühürleyin. Mühürlediğiniz antrkotları fırın kabına alın ve sıcak kalmaların sağlayın. 



Tavada kalan yağda arpacık soğanları renkleri hafif dönene kadar kavurun. Soğanların yağını süzerek etlerin yanına alın. Daha sonra bir bardak kaynar suyla karıştırılmış sirkeyi, tuzu, tane karabiberi ve defne yaprağını ekleyin.
Gıdaları alüminyum folyo ile temas ettirmemek için; Fırın kabının üzerini önce pişirme kâğıdı, kâğıdın üzerini de alüminyum folyo ile kapatıp fırına sürün. Yaklaşık 30-35 dakika sonra fırın kabının üzerini açarak nar tanelerini etlerin üzerine serpiştirin. Tekrar fırına sürerek yaklaşık 10-15 dakika sonra fırından alarak istediğiniz bir eşlikçi ile sıcak sıcak servis yapın.




Haşlanarak tereyağı ve kıyılmış maydanozla sotelenmiş patates veya fırınlanmış baharatlı patates bu yemeğe çok yakışıyor. Tercih sizin.
Afiyet olsun.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

taze domates soslu mitite köfte

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

girit çullaması

yoğurtlu gelincik otu kavurması

gül böreği

romesco sos tarifi

daha fazlasını google'dan ARA