Çardak kebabı

Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi; 


Bohça kebabı olarak da biliniyor. Ayrıca Manisa’da “Manisa bohça kebabı” olarak esnaf lokantalarının tezgahlarını süslüyor. Birçok geleneksel yemekte olduğu gibi bu yemeğin de hangi bölgeye ait olduğu biraz tartışmalı. Ben bu yemeğin “Manisalı” olduğunu biliyorum ve öyle kabul ediyorum. Bir de bu yemek kuzu etiyle yapılıyor ama ben tavuk eti kullandım.  


Çardak kebabı besleyici doyurucu lezzetli bir ana yemek. Aslında kuzu etiyle yapılıyor ama son zamanlarda kuzu etinin fiyatları alıp başını gidince ben de daha ekonomik olsun diye tavuk etiyle yaptım. Kemiksiz kalça but etinden yaptım güzel oldu. Pişirdikten sonra aklıma geldi, hindi etiyle de yapabilirdim. Bir dahaki sefere artık. Tavuğun göğüs etiyle de yapabilirdim ama biraz kuru olur diye but eti kullandım. Siz hangisini tercih ederseniz.

bohça kebabı
Manisa bohça kebabı
Malzemeler
½ kg tavuk eti (Kemiksiz kalça but kısmından kuşbaşı doğranmış)
2 adet Soğan, soyulmuş, ince kıyılmış
4 diş Sarımsak, dövülmüş
2 adet Domates, küp kesilmiş
3 adet Sivri biber, dilimlenmiş
2 çorba kaşığı zeytinyağı.
2 çorba kaşığı Tereyağı
2 çay kaşığı Tuz
½ çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kekik

Krep için malzemeler
1/2 su bardağı Süt
5 çorba k. Un
1 adet Yumurta
1 çay kaşığı Tuz
100 gr. dilimlenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı domates salçası, yarım bardak su ile sulandırılmış


bohça kebabı
Çardak kebabı

Yapılışı

Kuşbaşı tavuk etini iki çorba kaşığı kızgın zeytinyağında mühürleyin, tavadan alarak bir kenarda bekletin. Aynı tavaya tereyağını ekleyin. Soğan ve sarımsakları öldürün. Biberi ekleyin bir-iki dakika kavurduktan sonra domatesi de ekleyerek pişirin. Mühürlediğiniz tavuk etini ve tuzunu ekleyin. Sos kıvama gelinceye kadar tavuk etleriyle birlikte pişirin.
Karabiber ve kekiği ekleyip ateşten alın.


Çardak kebabı
Çardak kebabı
Bir kapta un, yumurta ve sütü iyice çırpıp pürüzsüz bir akıtma (krep) hamuru yapın. Bir çay kaşığı tuz ekleyin. Krep tavasını hafifçe yağlayın, bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. 
Çardak kebaplarını hazırlamak için bir kâsenin içine hazırladığınız kreplerden birini yerleştirin. İçini hazırladığınız tavuk etleriyle doldurun, (bu aşamada haşlanmış bezelye de ekleyebilirsiniz) kâsenin dışında kalan krep ile üstünü kapatın. Yaptığınız bohçayı, kâseyi ters çevirerek bir fırın tepsisine yerleştirin.


Çardak kebabı
manisa bohça kebabı
Kalan diğer kreplerle de aynısını yaptıktan sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin. Peynirin üzerine sulandırılmış domates salçasını gezdirin, 175 C’ye ayarlanarak ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar tutun.
Sıcak olarak servis yapın. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

semizotu sapından tarator

şalgam yemeği

Yenidünya reçeli tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

daha fazlasını google'dan ARA