salsa sos nasıl yapılır?

Salsa sos tarifi; 

Evinizde hazırlayıp tavuk, ızgara etler, makarnalar ve cipslerin yanında kullanabileceğiniz bu lezzetli sosu acı sevenler çok beğeneceklerdir…

Malzemeler:
1 kg domates
500 gr. Kırmızı jalapeno biber
1 çorba kaşığı elma sirkesi
½ su bardağı zeytinyağı
1 soğan (kabuğu soyulmuş)
2-3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı siyah kimyon
2 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı nane

salsa sos yapılışı;

 

Domateslerin kabuklarını soyup irice doğrayınız ve bir tencereye koyunuz. Biberlerin saplarını kestikten sonra acıdan ellerinizin rahatsız olmasını önlemek için eldiven takarak çekirdeklerini çıkartınız. Soğanı, sarımsağı, biberleri robottan geçiriniz. Kıydığınız malzemeyi domateslerin üzerine ekleyiniz. Sirke, şeker, zeytinyağı ve baharatları da ekledikten sonra kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriniz. Sosunuzu hiç soğutmadan daha önceden kaynatarak dezenfekte ettiğiniz küçük kavanozlara üstte 1,5 cm. Boşluk kalacak şekilde doldurup, kapağını kapatarak ters çevirip bir gece bekledikten sonra saklayabilirsiniz. 


Bu sos kuru biberle de yapılabilir. Süs biberiyle karışık normal biber kullanabilirsiniz. Kuru bir tavayı ocağa koyunuz 20 adet kadar kuru biberi 2-3 dakika arkalı önlü ızgara ediniz. Yaptığınız bu işlem biberlerin hem acısını azaltacak hem de daha fazla lezzet katacaktır. Izgara ettiğiniz biberlerin çekirdeklerini çıkartıp sıcak suyun içinde 15-20 dakika yumuşatınız. Sonra bu biberleri çok ince doğrayınız. Tencereyi ocağa koyunuz yağda ince kıyılmış soğanı sote ediniz. Biberleri de ekleyip biraz daha sote ediniz. Domatesleri, ezilmiş sarımsağı ve diğer malzemeyi ekleyip yukarıda anlattığımız şekilde pişiriniz ve kavanozlara alınız.


Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

şalgam yemeği

açma tarifi

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

taze domates soslu mitite köfte

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

şevketi bostan salatası

benye sos ile tavuk fileto

daha fazlasını google'dan ARA