fransız tostu (mozzarella ve jambon ile)

Fransız tostu; 

Aslında bal, reçel, marmelat ve toz şeker gibi tatlı ürünlerle zenginleştirilmiş yumurtalı ekmekten başka bir şey değil. Biz tatlı kullanmak yerine birazcık değiştirerek tuzlu malzemelerle hazırladık. Pazar kahvaltılarınız için güzel bir tercih olur. Umarız deneyecek olanlar beğenir.

tost

Malzeme 4 KİŞİLİK
200 gr Mozzarella peyniri
4 dilim (yaklaşık 90 gr) Parma jambonu (yerine çemensiz dana pastırma ya da hindi pastırması kullanabilirsiniz)
8 dilim 2 günlük tost ekmeği (kabukları alınmış)
Tereyağı (ekmeklere sürmek için)
2-3 yumurta
3 çorba kaşığı süt
Kızartmalık yağ
Tuz, karabiber

Fransız tostu yapılışı; 

Mozzarelladan (ekmek dilimleri ile aynı genişlikte) 4 dilim kesin.  Jambon (veya pastırma) dilimlerini peynir dilimleri ile aynı boyuta getirin. Ekmekleri tereyağı ile hafifçe yağlayın, peynir ve jambon dilimlerini ekmeklerin aralarına yerleştirerek 4 adet sandviçi hazırlayın. Eğer isterseniz bu aşamada sandviçleri diyagonal olarak keserek 8 adet üçgen de yaratabilirsiniz. Strech film ile sararak bekletin.
Yumurtaları ve sütü, tuz-karabiberini de ekleyerek yayvan bir kapta çırpın. Sandviçleri üstleri tam olarak kaplanacak şekilde yumurta karışımına batırın ve mümkünse iyice içine çekmesi için birkaç dakika bekletin. 
Kızartma tenceresine kızartma yağını koyarak kızdırın (bir ekmek küpü 30 saniye içinde kahverengileşene kadar). Sandviçleri iki tarafları da altın-kahverengi oluncaya kadar kızartın.   Kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağın emilmesini sağlayın.
Sandviçleri daha önce hazırladığınız domates biber sosu ile birlikte sıcak olarak servis edin. Dilerseniz süsleme amacıyla maydanoz yaprağı kullanabilirsiniz.      

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

şalgam yemeği

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

açma tarifi

gül böreği

semizotu sapından tarator

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

şevketi bostan salatası

taze domates soslu mitite köfte

daha fazlasını google'dan ARA