pizza hamuru nasıl hazırlanır

Pizza hamuru nasıl hazırlanır; 

Pizza nedir?  
Tanımlamak gerekirse en basit ifadeyle yuvarlak şekilde açılmış pide hamurunun üzerine çeşitli malzemeler ekledikten sonra taş fırınlarda  pişirilmesiyle elde edilen bir yiyecek. İtalyan kökenli olduğu iddia edilse de kökeninin Arapçada pide anlamında kullanılan pita dan geldiği biliniyor.


pizza


Tek farkı pizzanın üzerinde birlikte piştiği malzemelerin olması. Pizza çok çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanabilse de en klasik pizza domates ve peynirle hazırlanıyor. Bütün dünyada çok yaygın olan ve tüketilen pizzanın İtalya'dan dünyaya yayıldığı ve bu nedenle de İtalyan mutfağının temel ürünlerinden biri olduğu da bir gerçek.

pizza

Pizza hamuru için;

Malzemeler 4 kişilik
500 gr un
12 gr kuru maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
300-320 ml ılık su


pizza

pizza hamurunun hazırlanışı,

Un, tuz ve şekeri derin bir hamur yoğurma kâsesi içine eleyiniz ve iyice harmanlayınız. Elediğiniz malzemenin ortasını çukurlaştırarak mayayı ekleyiniz. Daha sonra zeytinyağı ve sirkeyi ekledikten sonra ılık suyu da ekledikten sonra pürtüksüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık on dakika yoğurunuz. Yoğurma işlemi bittikten sonra; 


pizza


Hamuru dört eşit parçaya ayırarak elinizde yuvarlayınız ve bir hamur tahtasını unladıktan sonra tahtanın üzerine alınız ve ince bir bezle örterek en az yirmi dakika dinlenmeye bırakınız. Dinlendirdiğiniz hamur topları ilk hacimlerinin iki katı kadar kabardıktan sonra her birini merdane yardımıyla otuz cm çapında olacak şekilde açınız. Arzu ettiğiniz malzemelerle pizzanızı hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

taze domates soslu mitite köfte

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

girit çullaması

yoğurtlu gelincik otu kavurması

gül böreği

romesco sos tarifi

daha fazlasını google'dan ARA