Kremalı taze mantar çorbası

Bu çorbayı krema yerine yoğurt veya süt kullanarak da yapabilirsiniz. Biz krema kullanarak hazırladık. Eğer çorbanızın daha hafif olmasını istiyorsanız krema kullanmayın. Bildiğiniz gibi krema sütten daha yoğun olduğu ve daha fazla yağ içerdiği için göreceli olarak krema kullanmayı tercih etmeyebilirsiniz. Süt kullanmayı tercih ederseniz sütü son 2-3 dakikada çorbanıza ekleyiniz ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınız.
Kremalı taze mantar çorbası
Malzemeler
400 gr. Mantar (İnce doğranmış)
50 gr tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 ml Krema
1 küçük soğan (Rendelenmiş)
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
8 bardak sıcak su veya et suyu
Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyunuz. Bu arada soğanı pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayınız ya da rendeleyiniz. Tereyağı  eriyince soğanı atınız ve kısık ateşte kavurunuz. Soğan kavrulurken sarımsağı dövünüz veya çok küçük doğrayınız. Soğanı öldürme işlemi bitince sarımsağı atınız ve birkaç saniye çeviriniz. İnce doğranmış mantarları ilave ediniz ve (mantarları atar atmaz içine birkaç damla limon suyu atarsanız mantarların kararmasını önlemiş olursunuz) ara sıra karıştırarak soteleyiniz. Soteleme esnasında taze çekilmiş karabiberi ilave ediniz. Sıcak suyu veya et suyunu ekleyiniz ve kaynamaya bırakınız. 
taze mantar çorbası
Diğer tarafta çukur bir kabın içerinde yumurtayı çırpınız. Un ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Pürtüksüz bir karışım oluşunca çırpma işlemini bitiriniz. 
Mantarları on beş dakika kadar pişirdikten sonra kaynamakta olan mantarların suyundan kepçe ile alarak un-yumurta karışımına karıştırarak yavaş yavaş ilave ediniz. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayınız. Bunu yapmamızın sebebi yumurtalı karışım ile kaynamakta olan mantarlar arasında bir ısı dengesi oluşturup yumurtalı karışımın kesilmesini önlemektir. Karışımı tencereye karıştırarak ekleyiniz ve kaynamaya başladıktan sonra tuzu da ilave ediniz 3-5 dakika daha kaynatınız. Çorbanız hazırdır.
Servis anında her kâseye birer çorba kaşığı kadar krema ilave ediniz ve dereotu ile süsleyiniz.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

açma tarifi

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

semizotu sapından tarator

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

taze domates soslu mitite köfte

şevketi bostan salatası

daha fazlasını google'dan ARA