irmik keki

irmik keki tarifi

irmik keki helvası
irmik tatlısı keki
irmik keki tarifi
helva keki
İrmik tatlısına farklı bir dokunuş farklı bir yorum. İster ikram edin, ister kahvaltıda yiyin, ama mutlaka deneyin ağızda dağılan harika bir lezzet. Hele içine eklenen toz karanfilin kekin rengine yaptığı değişim akıllara zarar. Kehribar rengindeki irmiğin rengi Türk kahvesi rengine nasıl dönüşüyor göreceksiniz.

irmikli kek
irmik keki

irmik keki için malzemeler
300 gr. irmik
200 gr. margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
¾  su bardağı toz şeker
3 yumurtanın sarısı
3 yumurtanın akı
1 limon kabuğu rendesi
100 gr. çekilmiş ceviz.
50 gr. iri ceviz içi
½ kahve kaşığı çekilmiş toz karanfil
1 çorba kaşığı acı badem likörü
1 tatlı kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz.

İrmik keki yapılışı,

Fırınınızı 180 dereceye getirerek ısıtınız. Kenarları yüksek olmayan bir kek kalıbının içini yağlı kağıt ile kaplayınız. Orta boy cam bir kâsede yağı krema kıvamına gelecek şekilde
çırpınız. Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediniz.  Yumurta sarılarını da ekledikten sonra mikser yardımıyla iyice çırpınız. İrmik, karbonat, likör, çekilmiş ceviz içi, toz karanfil ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz ve iyice karıştırınız . Bir kâsede yumurta aklarını mikserle kar haline getiriniz. Sertleşen yumurta aklarını ve parça ceviz içlerini irmik karışımına ekleyip metal bir kaşıkla güzelce karıştırdıktan sonra önceden ısıttığınız fırına veriniz. 40-50 dakika arası kontrollü olarak pişiriniz. Piştikten sonra fırından alınız ve ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarınız. Terleme yapmaması için altı üstüne gelecek şekilde tel ızgaranın üstünde soğumasını bekleyiniz ve arzu ettiğiniz şekilde servis ediniz.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

semizotu sapından tarator

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

avukma - çingene salatası

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

daha fazlasını google'dan ARA