İzmir "İkinci Minik Denizciler Şenliği"

"minik denizciler eğlenerek öğreniyor"


27 Nisan 2012’de İzmir 2.Minik Denizciler Şenliği düzenlenecek. Alsancak Dominik Caddesinde düzenlenecek bu etkinliğin esas katılımcıları 4-15 yaş arası çocuklar olacaktır.
 Projenin iş ortakları Konak Belediyesi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Piri Reis Denizcilik Derneği,  Alsancak Güzelleştirme ve Koruma derneğidir. Bu etkinlikte 20 ve üzeri katılımcı ile 5000 ve üzeri ziyaretçi hedeflenmektedir.

Etkinliği organize eden Devajans yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda;

Projenin amacı: 4  – 15 yaş arası tüm çocuklarımız bu etkinliğin esas katılımcıları olacaktır.  Küçük yaşlarda alınan eğitim ve sosyal bilinç tüm yaşantımız boyunca devam etmektedir. Bugünün minikleri, geleceğimizin yetişkinleri olacak ve kendi birikimlerini gelecek nesillere aktaracaktır. Yüzyıllardır İzmir kenti ve bireyleri deniz ile iç içe geçmiş bir hayata sahiptir ve şehrimiz bir “Deniz Kenti” olarak bilinmektedir. Şehrimizin kültürel, sosyal ve ticari dinamikleri önemli ölçüde deniz ile ilişkilidir. Mutfak kültürümüz, sosyal hayatımız ve kent ticareti deniz ile orantılı olarak gelişmekte ve şehri ayakta tutmaktadır. “Minik Denizciler Şenliği” gelecekte bu şehri ve ülkeyi yönetecek gençlerin sosyal sorumluluklarını ve denizin hayatımız üzerinde ki göz ardı edilemeyecek önemini anlaması ve kendinden sonra gelecek kuşaklara aktarması için düzenlenecektir.

lk gerçekleştirildiği yıl, kamuoyundan olumlu geri bildirimler toplayan organizasyon, denizcilik sektörünün yöneticilerinin, ilgili fakülte akademisyenleri ve öğrencilerinin, ilgili denizcilik Anadolu liseleri öğretmenleri ve öğrencilerinin, sivil toplum kuruluşları ve su sporları kulüplerinin katkı ve katılımları ile amacına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. “Minik Denizciler Şenliği” gelecekte bu şehri ve ülkeyi yönetecek gençlerin sosyal sorumluluklarını ve denizin hayatımız üzerinde ki göz ardı edilemeyecek önemini anlaması ve kendinden sonra gelecek kuşaklara aktarması için düzenlenecektir.

         27 Nisan 2012 Cuma günü gerçekleştirilecek olan açık hava organizasyonumuzda, ziyaretçilerimize balık ve deniz ürünleri sunulacak, sivil toplum kuruluşları,  su sporları kulüpleri, ilgili fakülteler, liseler ve kurumlar tanıtım stantlarında bilgilerini paylaşacaklar. Minik denizcilerimiz için dev ekranda deniz temizliği ile ilgili çizgi filmler gösterilecek, çocuk tiyatrosu sahnelenecektir. Ayrıca gün boyunca animasyon ekibi eşliğinde deniz temalı resim yarışmasına katılacak, animasyon ekibinin deniz temizliğine yönelik kısa parodilerini takip edebilecekler.

ETKİNLİKLER
·         Çocuk Tiyatrosu
·         Kukla gösterisi
·         Çizgi Film Gösterimleri
·         Animasyonlar
·         Yarışmalar
·         Uzaktan kumandalı tekne yarışması
·         Resim yarışması
·         Korsan sandık yarışması
·         Etkinlik Alanı Deniz Temalı Resim Sergisi
·         Söyleşiler
·         Atölye Çalışmaları
·         Gemici düğümleri atma eğitimi
·         Gemi maketi atölye çalışması
·         Tişört tasarlama
·         Oyunlar
·         Hediyeler
                                                    

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

taze domates soslu mitite köfte

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

girit çullaması

yoğurtlu gelincik otu kavurması

gül böreği

romesco sos tarifi

daha fazlasını google'dan ARA