ıspanak dolgulu köfte tarifi

Ispanak dolgulu içli ızgara köfte;

İçli köfte formunda ızgara köfte kıvamında lezzetler. Biraz oyalayıcı bir tarif ama bu lezzete değer. Zaman sorunu olmayanların denemesi için güzel bir tarif. Dolgu olarak biz ıspanak kullandık ama siz yaratıcılığınızı kullanıp istediğiniz ve damak tadınıza uygun farklı dolgularla hazırlayabilirsiniz. Hadi kolay gelsin.


Malzemeler:
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
150 gr. galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Harcı için:
250 gr. ıspanak (temizlenmiş, yıkanmış)
½ adet kuru soğan (küçük doğranmış)
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Köfte yapılışı;

Bir tencereye tuzlu su koyunuz. Su kaynayınca ıspanakları 1-2 dakika öldürünüz. Haşladığınız ıspanakları süzgece koyup sularının süzülmesini sağlayınız. Ispanakları doğrayınız. Tavayı kızdırıp yağ ekleyiniz. Soğanları atıp kavurunuz. Soğanlar pembeleşince ıspanakları ekleyip birkaç dakika birlikte kavurunuz. Ocağın altını söndürüp ıspanakları soğumaya bırakınız.
Kıymayı yoğuracağınız kaba alıp içine bir yumurta kırınız. Daha sonra sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiberi ekleyiniz. Hepsini birlikte iyice yoğurunuz. Kıymayı 10 parçaya ayırınız. Parçayı avucunuzun içinde yassı bir daire şeklinde açın. Daire şeklinde açmış olduğunuz kıymanın ortasına ıspanaklı harçtan koyup top şeklinde kapatın. Ispanaklı köftelerinizi isterseniz kızartarak isterseniz ızgarada pişirip domatesli pilav veya patates püresi eşliğinde ikram edebilirsiniz. afiyet olsun.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

semizotu sapından tarator

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

avukma - çingene salatası

daha fazlasını google'dan ARA