ekler pasta


Malzemeler: (Hamur için)
1 su bardağı su
100 gr. tereyağı
½  çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
5 yumurta

Çelik tencerede suyu kaynatınız. Yağı ve tuzu ekleyiniz. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca unu ekleyiniz ve karıştıra karıştıra 1-2 dakika pişiriniz ve tencereyi ateşten alınız. İster karıştırarak soğutunuz isterseniz bir kenarda bekleterek soğumasını sağlayınız. Yağlı hamur soğuyunca yumurtaları ekleyiniz ve önce mikserin yavaş devri ile 1 dakika kadar karıştırınız. Daha sonra mikserinizin hızlı devri ile 3-5 dakika kadar karıştırınız.

Bu işlem sonunda gevşek bir hamur elde etmiş olmalısınız. Hamuru krema torbasına doldurun, düz yuvarlak bir uç takın,  yağlı kâğıt yerleştirilmiş fırın tepsisine  işaret parmağınız boyunda şeritler sıkın, her şerit birbirinden en az 6 cm aralıklı olmalıdır ve ilk on dakika, daha önceden 180 derecede ısıttığınız, on dakikadan sonra 150 dereceye düşürdüğünüz fırında on beş dakika olmak üzere toplam 25 dakika pişiriniz.

Vanilyalı Krema(Dolgu için)
Malzeme:
2 bardak süt
½ bardak toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta
1 paket vanilya
Yumurtaları mikserle çırpın, şekeri ekleyin, un ve nişastayı ekledikten sonra sütü azar azar yedirin. Sütün tamamını eklediğinizde kısık ateşte ocağa koyun ve koyulaşana kadar pişirin.

Üzeri için:1 paket bitter çikolata
Dövülmüş antep fıstığı

Pişirdiğiniz hamurları ikiye kesin arasına hazırladığınız kremadan doldurun. Çikolatayı benmari usulu eritip krema doldurduğunuz ekler pastanın üzerine dökün süsleme için antep fıstığını serpiştirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

semizotu sapından tarator

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

avukma - çingene salatası

daha fazlasını google'dan ARA