tatlı balkabagı çörekleri

balkabağı çöreği tarifi;  

Üsküp'lü Nafiye Muhtar’ın otantik tarifiyle yaptığımız ceviz, tarçın ve portakal kabuğu rendesiyle tatlandırılan bu çörekleri çok seveceksiniz.



Malzemeler:
1 su bardağı bal kabağı püresi
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
Kızartma yağı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

tatlı balkabağı çöreği yapılışı; 

500 gr.lık balkabağını kabuğundan ayırıp çekirdeklerini çıkarınız. Temizlediğiniz kabakları kabaca doğrayınız bir tencereye alarak üzerlerini örtecek kadar su koyunuz ve yarım çay kaşığı tuzu ilave edip püre olacak kadar yumuşayana kadar kaynatınız. Bir kâseye tencereden kevgir yardımıyla kabakların suyunu süzerek alınız ve püre haline getiriniz. Ölçülerinizden fazla kabak püreniz olursa bal kabağı çorbası yapabilirsiniz veya kalan kabakları da süzerek poşetlerde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kabak püresi ılıyınca, un, şeker, portakal kabuğu rendesi, ceviz, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru kıvamında hamur yapınız. Derin bir tavada yağı kızdırıp hamurunuzdan çorba kaşığı yardımıyla parçalar alıp yağa atınız ve kısık ateşte her iki tarafını nar gibi olacak şekilde kızartınız. . Bir servis tabağına kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektiriniz. Çörekleriniz ılıyınca üzerlerine toz şeker ve tarçın serperek servis yapınız.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

taze domates soslu mitite köfte

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

girit çullaması

gül böreği

romesco sos tarifi

yoğurtlu gelincik otu kavurması

daha fazlasını google'dan ARA