ev yapımı tas kadayıfı


Malzemeler:
1 bardak süt
1 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 bardak su
1 bardak şeker
1 çay kaşığı limon suyu
İri kıyılmış ceviz
Tarçın
Kızartma yağı
Yumurtaları çukur bir kâsede çırpma teli ile iyice çırpınız. Daha sonra şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Çırpma işlemi bitince unu kâsenin içine eleyerek ilave ediniz. Süt ve mayayı ekleyerek karışımı pürtüksüz ve
koyu boza kıvamından biraz koyu hamur haline gelene kadar karıştırınız. Krep hamurundan biraz koyu olmalıdır. Mayalanması için yarım saat kadar bekletiniz.
Şerbet için su ve şekeri birlikte kaynatınız.. Kaynayınca limon suyu ilave ederek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatınız.. Şerbetin soğumasını bekleyiniz. Krep tavası veya teflon tavayı ocağın üstüne koyup ısıtınız.. Hamurumuzdan 1 veya 1,5 yemek kaşığı dökünüz. Şeklimizin yaklaşık 15 cm. çapında yuvarlak olmasına dikkat ediniz.
Bir tavada yağı kızdırınız ve kadayıfları alt-üst kızartınız. Soğumuş olan şerbeti kadayıfların üzerine döküp şerbette 4-5 dakika bekletiniz. Üzerine ceviz ve tarçın koyup servis ediniz.
Arzu edenler hamuru yuvarlak hale getirdikten sonra önce bir tarafını kızartıp tabağa alıp içine ceviz koyduktan sonra yumurta sürerek yarım ay şeklinde kapatıp, tekrar kızartabilirler. 

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

şalgam yemeği

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

açma tarifi

gül böreği

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

semizotu sapından tarator

taze domates soslu mitite köfte

şevketi bostan salatası

daha fazlasını google'dan ARA