soganlı roast beef (rozbif)


Malzemeler 6 kişilik
1 kg dana bonfile (sinir ve yağları temizlenmiş tüm olarak bırakılmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz yada pul biber (isteğe göre acı olabilir)
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ kg kuru soğan (piyaz yada çok küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı teriyaki sos
100 ml hazır krema

Bütün baharat malzemesini karıştırınız ve fileto halindeki bonfilenin her tarafına sıvazlayarak sürünüz.  Daha sonra İki kaşık zeytinyağı ile yağlayınız ve oda ısısında en az iki saat bekletiniz.
Soğanlı sosun hazırlaması uzun süreceği için bu süre içinde sosun hazırlığına başlamanız gerekmektedir.
Soğanlı sosu hazırlamak için, bir sos tenceresine iki kaşık zeytinyağını koyarak doğranmış soğanları atınız ve çok kısık ateşte kapak kapalı olarak en az bir saat pişiriniz. Soğanlar iyice yumuşayıp erime kıvamına gelince teriyaki sosu ilave ediniz. Beş dakika kadar teriyaki sosla birlikte pişirdikten sonra kremayı ilave ediniz ve iyice karıştırdıktan sonra kremanın kaynamasına izin vermeden sosun altını söndürünüz.
Soğanlı rozbifi ister ızgarada isterseniz de fırında pişirebilirsiniz. Orta veya az pişmiş olarak yemeyi sevenler ızgarada, iyi pişmiş olarak yemeyi sevenler 150 derecede ısıtılmış fırında iki-iki buçuk saatte pişirebilirler. Buna göre hangi yöntemle pişirecekseniz öncelikle fırınınızı veya ızgaranızı kızdırınız. (biz ızgarada olanını tercih ediyoruz)
Izgaranız kızdıktan sonra bonfilenizi ızgaranın üzerine koyarak her bir yüzeyini beşer dakika olmak üzere yaklaşık yirmi-yirmi beş dakika pişiriniz. Bonfileniz piştikten sonra keskin bir bıçakla dilimleyerek, soğanlı sos ister dilimlerin altında ister üstünde olmak üzere sıcak olarak servis ediniz.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

açma tarifi

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

semizotu sapından tarator

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

şevketi bostan salatası

taze domates soslu mitite köfte

daha fazlasını google'dan ARA