pancar gülü

Hafif, lezzetli ve çarpıcı rengiyle sofralarınızı süsleyen dekoratif pancar... hem meze, hem salata, hem turşu niyetine...
Deniz börülcesi bulamayanlar pancarın kendi yeşil yaprağını veya pazı yaprağını kullanabilirler.



Malzemeler:
Pancar için
1 kg pancar
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı pancarın haşlama suyu
4-5 diş sarımsak
Tuz
Deniz börülcesi için
3 demet deniz börülcesi
1 su bardağı koruk suyu (yoksa 2 limonun suyu)
4-5 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Pancarlar yıkanır. Kabukları soyulur. İyice pişene kadar haşlanır. Pancarlar piştikten sonra ince ince dilimlenir. 1 bardak sirke ile 1 bardak pancarın haşlama suyu karıştırılır. Sarımsaklar havanda tuzla dövülür. Dilimlediğimiz pancarlar, sirke, haşlama suyu ve dövülmüş sarımsak çukur bir kabın içinde karıştırılır. Hazırladığımız bu pancar turşusu bir kenara konur.

Diğer tarafta;
Deniz börülcesi çok güzel bir şekilde temizlenir ve yıkanır. Kaynayan tuzlu suda kılçıklarından kolayca ayrılacak şekilde haşlanır. Daha sonra bir kevgir yardımıyla soğuk suyun içine alınır. Börülceler soğuduktan sonra kılçıklarından ayrılır. Zeytinyağı, tuzla dövülmüş sarımsak ve koruk suyu karıştırılarak hazırlanan sos bir kenara konur.

Servis için;
Hazırladığımız pancar turşusu dilimleri yuvarlak bir servis tabağının kenarına bir sıra dizilir. Sonra bir sıra deniz börülcesi yerleştirilir. Tekrar pancar turşusu dizilir. Dıştan içe doğru gül şeklini alacak şekilde dizme işlemine devam edilir. Servis yapılmadan önce deniz börülcesinin üzerine hazırladığımız zeytinyağlı koruk sulu sarımsaklı sos dökülür.
Servis yapılır.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

benye sos

baba tatlısı (şambaba) tarifi

şalgam yemeği

semizotu sapından tarator

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

açma tarifi

şevketi bostan salatası

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

avukma - çingene salatası

daha fazlasını google'dan ARA