keskek Buldan usulü

Kolay keşkek tarifi…


Keşkek bazı nüanslarla ülkemizin hemen hemen her bölgesinde bilinen ve hazırlanan bir yemeğimizdir. Biz Nedo'nun buldan usulü keşkek tarifini yayınlıyoruz.


Malzemeler   
4 Kişilik
1 kg. Kemikli oğlak eti (böbrek yatağı kısmı)
500gr. Buğday (Döğme)
Yeterince tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz

Keşkek yapılışı…

Öncelikle, etin yağlarını ve sinirlerini iyice temizleyiniz veya kasabınıza temizlettiriniz. Etinizin içinde kemik kırığı olmamasına özellikle dikkat ediniz. 
Buğdayları iyice ovarak yıkayınız. Kuzu etini ve buğdayı, orta büyüklükte bir tencereye birlikte koyunuz. Tencereye koyduğunuz etin üst kısmından, dört parmak kadar aşacak şekilde soğuk su ekleyiniz.
Çok kısık ateşte altı-yedi saat kadar ağır ağır pişiriniz.
Yemeğinizi ocağa koyduğunuz andan itibaren, asla kaşıkla müdahale etmeyiniz.  Kaşıkla müdahale etmek, karıştırmak vs. dibinin tutmasına neden olur. Arada bir de suyunu kontrol ediniz. Suyunu çabuk çekmesi durumunda ise altını biraz daha kısınız ve pişene kadar her seferinde azar azar, sıcak su ilave ediniz.



Pişme süresinin sonunda, yemeğin üzerinde buğdayın nişastasından dolayı bir zar oluşur. Sadece tahta kaşıkla bu zarı alınız. Tuzunu ekleyiniz ve yine tahta kaşıkla, etlerin kemiklerinden ayrılmasını sağlayınız. Sonra tahta kaşığın yardımı ile iyice döverek et ile buğdayın özleşmesini sağlayınız. Dövme işlemi sonunda etlerin lif lif olması ve buğdayın da tamamen pürtüksüz ve parlak şeffaf bir hal alması gerekir.
Dövme işlemi bittikten sonra keşkeğinizin servisini yapabilirsiniz. Her tabağın üstüne kızdırdığınız kırmızı pul biberli tereyağını dökerek servisi tamamlayınız.
Tadına doyamayacağınız bir keşkek olduğuna tanık olacaksınız.
Afiyet olsun. . .
oğlak eti yerine süt dana eti de kullanılabilir.

Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

şalgam yemeği

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

taze domates soslu mitite köfte

kumkuat (kumquat) reçeli tarifi

girit çullaması

yoğurtlu gelincik otu kavurması

gül böreği

romesco sos tarifi

daha fazlasını google'dan ARA