hamburger

Günümüzde bütün diyet listesi ve menülerinde, ızgarada pişmiş 100 gr dana eti, salata, 2 dilim kızarmış ekmek gibi kombinasyonlara rastlarsınız. Peki bir adet hamburgerin içindeki etiyle, domatesi ve maruluyla, soğanıyla, iki dilim kızarmış ekmeğiyle bu kombinasyondan farkı ne ?


Bizce farkı yaratan ve obezitenin suçlusu hamburger değil, birlikte tüketilen kızarmış patates, soğan halkaları, dondurma, colalar ve diğer gazlı içecekler ile prosesinde kimyasal kullanılan diğer gıdalardır. Bunlardan uzak durdukça, hamburger tüketiminde de aşırıya kaçmadıktan sonra ayran veya taze sıkılmış meyve suları ile tüketildikten sonra hamburgerin suçu ne?



Son derece lezzetli ev yapımı hamburgerleri hazırlarken değişik garnitürler kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Dana kıyması
500 gr.
1/3 su bardağı bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 fiske tuz
1 fiske karabiber
5 adet kornişon turşu
1 orta boy domates (halka dilimlenmiş)
1 büyük soğan(soyulmuş halka dilimlenmiş)
5 adet marul yaprağı
5 adet hamburger ekmeği
Mayonez (isteğe bağlı)
Ketçap (isteğe bağlı)
Hardal (isteğe bağlı)
Orta boy bir kâsede kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi iyice yoğurunuz. Karışımdan 5 adet yüzer gr lık yuvarlak top yapıp avucunuzda yassıltarak bir tabağa koyunuz. (Hamburger köftelerinin daha düzgün olmasını istiyorsanız köfte toplarını iki strech film arasına koyarak bir kg lık konserve kutusu ile bastırarak şekillendirebilirsiniz.)
Hamburger ekmeklerinizi ortadan ikiye ayırıp ızgarada ısıtınız. Köfteleri ızgaraya veya tavaya koyunuz her iki tarafını da iyice kızarana kadar pişiriniz. Köfteler pişince ısıtılmış, sıcak ekmeklerin üzerine konur. Halka soğanları, domates dilimlerini ve marul yaprağını ilave edince diğer ekmek parçasıyla kapatılır. İsteğe bağlı olarak ketçap, hardal ve mayonez eklenebilir.

afiyet olsun.

evde hamburger ekmeği yapılışı


Yorumlar

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİFLERİMİZ

baba tatlısı (şambaba) tarifi

benye sos

şalgam yemeği

açma tarifi

mayasız, yumurtasız ve kabartıcısız poğaça tarifi

gül böreği

taze domates soslu mitite köfte

bayram tatlıları-lorlu girit tatlısı

şevketi bostan salatası

benye sos ile tavuk fileto

daha fazlasını google'dan ARA